Obilježavanje osnutka Calendule

Jedna od vizija i pokretačkih ideja našeg centra Calendula je aktivna razmjena znanja, razumijevanja, razmišljanja među kolegama homeopatima. Stoga ne samo da sudjelujemo kada god se ukaže prilika za tako nešto, nego takve prilike i sami aktivno stvaramo.

Tako da iako Holistički centar Calendula djeluje već neko vrijeme, odlučili smo organizirati mali događaj povodom otvorenja i predstavljanja web stranice, koji je ujedno bio i prilika za jednu takvu razmjenu. Tim povodom 10.12. 2016. okupili smo se zajedno s bliskim kolegama, prijateljima, suradnicima, za koje sve smatramo da su imali važnu ulogu u stvaranju naše Calendule.

Ideja za ovaj događaj pala je na plodno tlo u trenutku dijeljenja s nekim kolegama i prijateljima, koji su - iako kilometarski daleko - ideološki i svjetonazorski vrlo blizu. Tako da iz toga nije moglo nastati ništa drugo nego jedan poučan, emotivan i zabavan događaj kojeg ćemo se svi zajedno vrlo rado sjećati.

A kako bez već spomenutog stručnog dijela cijela priča ne bi bila tako izazovna i zanimljiva, poslušali smo i nekoliko predavanja. Gordana je u uvodnom predavanju pod nazivom 'Holistički centar Calendula - smjer i vizija' predstavila temeljne ideje Holističkog centra Calendula, naglasivši važnost povezivanja i razmjene s kolegama homeopatima što više i što češće, a sve sa konačnim ciljem podizanja kvalitete homeopatije u interesu svih naših korisnika. Ilustrirano primjerima iz vlastite prakse pokazala je kako nam pacijenti od prve do zadnje riječi, iako toga nismo u svakom trenutku svjesni a posebno ne u samom početku, zapravo čitavo vrijeme daju prikaz svog vlastitog izmijenjenog stanja.

Nakon nje je kolega homeopat Dejan Milosavljević održao predavanje pod nazivom 'Duhovna veza pacijent-homeopat', u kojem je objasnio da svaki pacijent dolazi baš k nama s određenim razlogom. Proveo nas je i kroz korisne tehnike pomoću kojih se lakše možemo otvoriti za nepristrano i intuitivno doživljavanje pacijenata.

Vinka je u svom predavanju povukla paralelu između Calendule kao holističkog centra, i biljke Calendula. Sa stručnog aspekta objasnila je kako se evolutivna pozicija biljne porodice Asteraceae kojoj Calendula pripada, po svojim temama preklapa s idejama i vizijama našeg rada.

Nakon predavanja nastavili smo diskusiju s ostalim sudionicima, i naravno, neformalnim dijelom druženja. Na kraju, od srca zahvaljujemo svima koji su nas podržali, i veselimo se slijedećoj prilici za novo druženje i razmjenu!